RAZLIČNI IZVAJALCI

41. FESTIVAL NARODNO ZABAVNE GLASBE PTUJ 2010

Narodnozabavna

Format: CD

Šifra: 111846

EAN: 3838898111846

4,00 EUR 1,95 EUR

41. festival narodno-zabavne glasbe Ptuj 2010 se je odvil v petek, 20. avgusta 2010, na dvorišču Minoritskega samostana na Ptuju pred več kot tisoč gledalci, ki so navdušeno spremljali prireditev. Festival so neposredno prenašali Televizija Slovenija, Televizija Maribor, Radio Maribor in Radio Ptuj. Na dan festivala je pri ZKP RTV SLO izšla festivalska CD plošča, na kateri je objavljena po ena festivalska skladba vsakega ansambla.



Žirija organizatorja
je pregledala prijave in poslani material ter po predizboru v Preddvoru izbrala naslednje ansamble: Polka punce iz Ljubečne, Šestica iz Velenja, Gorski cvet iz Vipave, Čar iz Gornjega Grada, Erazem iz Postojne, Akordi iz Prestranka, Galop iz Kamnika in Ribniški pušeljc iz Ribnice. Trije ansambli so bili zaradi nagrad v prejšnjih letih sprejeti neposredno in sicer ansambel Iskrice iz Laškega, ansambel Zreška pomlad iz Zreč in ansambel Veritas iz Vuzenice.

NAGRADE:
Strokovna komisija je izbrala:
- Najboljši ansambel med kvinteti – nagrado ORFEJ je dobil ansambel Veritas, Vuzenica,
- Najboljši ansambel med ostalimi zasedbami – nagrado ORFEJ je dobil ansambel Iskrice, Laško,
- Najboljše besedilo – nagrado je dobila Fanika Požeg za besedilo Dež in Sonce v izvedbi ansambla Čar, Gornji Grad,
- Za najboljšo vokalno izvedbo je Korenovo plaketo dobil ansambel Akordi, Prestranek.

Občinstvo na prireditvi je izbralo za najboljši ansambel Akordi, Prestranek.

TV gledalci in radijski poslušalci so s televotingom največ glasov namenili melodiji Naj ne beži mladost avtorjev Jože Hren, Branko Zupanc, Domen Hren v izvedbi ansambla Zreška pomlad, Zreče.



Skladbe na CD:

1. UŽIVAJMO ZDAJ
(Robert Smolnikar/Renata Smolnikar/Robert Smolnikar)
Ans. ŠESTICA

2. REKLA BI NE
(Marjan Turk/Darinka Kovač/Marjan Turk)
Ans. VERITAS
(poslušaj!)

3. MOJ HARMONIKAR
(Brane Klavžar/Vera Šolinc/Rok Švab)
Ans. ISKRICE 
(poslušaj!)

4. NOCOJ BI RADA PLESALA
(Igor Podpečan/Majda Rebernik/Igor Podpečan)
Ans. ČAR

5. RAD BI JO VIDEL
(Rok Švab/Fanika Požek/Rok Švab)
Ans. AKORDI  
(poslušaj!)

6. PRAV VSAK IMA NEKOGA
(Dejan Vesel/Matjaž Vrh/Ribniški pušeljc)
Ans. RIBNIŠKI PUŠELJC

7. S TEBOJ ALI BREZ TEBE
(Igor Podpečan/Vera Šolinc/Igor Podpečan)
Kvintet POLKA PUNCE

8. JESENI NAPROTI
(Vlado Kocjan/Vili Bertok/Marjan Turk)
Ans. ERAZEM

9. ŽALOSTNEGA ŽIGOLA PESEM
(Robert Smolnikar/Renata Smolnikar/Robert Smolnikar)
Ans. ZREŠKA POMLAD

10. KER ON JE VSE TISTO
(Igor Podpečan/Matjaž Vrh/Igor Podpečan)
Ans. GORSKI CVET

11. JESEN
(Brane Klavžar/Majda Rebernik/Igor Šink)
Ans. GALOP


Bonus skladbe - Prve tri nagrade po izboru s televotingom festivala Ptuj 2009

12. NA VALENTINOVO
(Božidar Wolfand Wolf/Božidar Wolfand Wolf/ Mirko Šlibar)
Ans. MALIBU in MIRKO ŠLIBAR

13. NAŠA DEŽELA PRAZNUJE
(Rok Žlindra/Ivan Sivec/Rok Žlindra)
Ans. ROKA ŽLINDRE

14. NA OKENCE TI TRKAM
(Andreja Škufca/Andreja Škufca/Zdomarji)
Ans. ZDOMARJI