RAZLIČNI IZVAJALCI

22. FESTIVAL NARODNOZABAVNE GLASBE SLOVENIJE VURBERK 2013

Narodnozabavna

Format: CD

Šifra: 113246

EAN: 3838898113246

Festival Vurberk 2013, eden najbolj odmevnih in tradicionalnih narodno-zabavnih festivalov pri nas, se je letos odvijal dvaindvajsetič po vrsti. Na festivalu, ki je potekal 15. junija na že nekaj dni prej razprodanem prizorišču grajskega dvorišča na Vurberku, je nastopilo 14 ansamblov. Vsak se je predstavil s po dvema novima skladbama.


NAGRADE STROKOVNE KOMISIJE:
- za izvedbo - "plaketa Lojzeta Slaka": Ansambel Biseri;
- za besedilo: Jože Umek za skladbo Moja sreča v izvedbi Ansambla Dolenjskih zvokov;
- za najboljšo skladbo po izboru radijskih postaj Slovenije: Punči, ni debate v izvedbi Ansambla Biseri;
- za najboljšo večglasno vokalno izvedbo - "plaketa Jožeta Šifrarja": Ansambel Popotniki.

 

NAGRADA OBČINSTVA (ansamblu):
Ansambel Potep


GLAVNE NAGRADE FESTIVALA:
(Seštevek ocen strokovne komisije, komisije radijskih postaj in glasovanja občinstva)
1. nagrada: ZLATI ZMAJ: Ansambel Biseri
2. nagrada: SREBRNI ZMAJ: Ansambel Popotniki
3. nagrada: BRONASTI ZMAJ: Ansambel Napev



FESTIVALSKA ZGOŠČENKA - SKLADBE:
1. LJUBEZEN JE ČUDNA STVAR – Ans. VESELI DOLENJCI
2. MOJA SREČA – Ans. DOLENJSKI ZVOKI
3. ISKAL JE LJUBEZEN – Ans. DIVJA KRI
4. JE SONCE VROČE – Ans. MLADI UPI
5. PUNČI, NI DEBATE – Ans. BISERI  (
poslušaj!)
6. NAJINO HREPENENJE – Ans. MLADIKA
7. DOVOLJ SEM ŽE STAR – Ans. POPOTNIKI
8. UTRIP SRCA – Ans. PROSEN
9. V VETRU JE TVOJ GLAS – Ans. NAPEV
10. DON JUAN – Ans. AZALEA
11. NE MOREM TI REČI – Ans. GLAS
12. LJUBITI TEBE – Ans. POTEP
13. NEUSOJENA SREČA – Ans. GREGORJA GRAMCA
14. GLASBENI PROBLEM – Ans. NAVIHANI MUZIKANTI