Politika zasebnosti

Varstvo osebnih podatkov in zasebnost

Upravljalec osebnih podatkov

Javni zavod Radiotelevizija Slovenija
Naslov: Kolodvorska 2, 1550 Ljubljana, Slovenija
Telefon: +386 1 475 2111
www.rtvslo.si/medijskosredisce 

Vaše pravice

RTV Slovenija vam zagotavlja pravice v skladu s Splošno Uredbo in ZVOP. V primeru kršitev vaših pravic se lahko obrnete na Pooblaščenca za varstvo osebnih podatkov (vop@rtvslo.si) in / ali vložite pritožbo na pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije (Zaloška 59, 1000 Ljubljana, telefon: 01 230 97 30, faks: 01 230 97 78, e-pošta:gp.ip@ip-rs.si). Način uveljavljanja vaših pravic je naveden v  Politiki varstva osebnih podatkov in zasebnosti.

S tem, ko se strinjate s to politiko zasebnosti se strinjate, da se ste seznanjeni tudi s svojimi pravicami in načini uveljavljanja.

Več o tem, kako RTV Slovenija obdeluje vaše osebne podatke, katere zbiramo in s kakšnimi nameni dobite v Politiki varstva osebnih podatkov in zasebnosti.

 

Založba RTV Slovenija

E-novice: Na podlagi vaše privolitve prek spletnega obrazca za prejemanje e-novic z namenom obveščanja o naših izdajah, prodajni ponudbi, vsebinah posameznih izdaj, posebnih ugodnosti o vas obdelujemo naslednje osebne podatke:

e-pošta.

Čas hrambe: E-novice vam bomo pošiljali do preklica. Od novic se lahko kadarkoli odjavite tako enostavno, kot ste se prijavili. Vaš e- naslov bomo nemudoma izbrisali in jih ne bomo več obdelovali.

Posredovanje osebnih podatkov: vaših osebnih podatkov ne posredujemo tretjim osebam.

Iznos v tretje države: vaših osebnih podatkov ne izvažamo v tretje države.

Nakup izdelkov: z registracijo na spletni strani Založbe RTV Slovenija za namen dostopa do ponudbe, izvedbo nakupa in dostavo pošiljke, obdelave vašega naročila in za komunikacijo z vami glede produktov, ki ste jih naročili, obdelujemo vaše osebne podatke:

-ime,

-priimek,

-telefon,

-naslov, poštno številko, kraj, državo,

-email.  

O splošnih pogojih registracije za nakup izdelkov lahko izveste več na Založbe RTV Slovenija. V primeru, da nam navedenih osebnih podatkov ne posredujete vašega naročila ne bomo obdelali.

Čas hrambe: Založba RTV Slovenija vam omogoča, da kadarkoli prekličete privolitev za obdelavo osebnih podatkov. Vaš uporabniški račun bomo nemudoma izbrisali. Vaše osebne podatke, ki ste jih posredovali in jih potrebujemo za izvedbo nakupa hranimo v skladu z zakonodajo. Po preteku z zakoni določenega obdobja hrambe vse osebne podatke učinkovito in trajno izbrišemo.

Posredovanje osebnih podatkov: vaše osebne podatke ne posredujemo tretjim osebam, razen ko obstaja za to podlaga v zakonu.

Iznos v tretje države: vaše osebne podatke ne izvažamo v tretje države.

Kakšne so moje pravice?

Skladno s Splošno uredbo Evropske Komisije o varstvu osebnih podatkov (EU) 2016/679 (GDPR), z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP) imam več pravic in nadzor nad lastnimi osebnimi podatki.

Posamezniku, katerega osebne podatke obdelujemo na RTV SLO zagotavljamo pravice.

Imam pravico, da kadarkoli od RTV SLO zahtevam:

- vpogled oziroma dostop do lastnih osebnih podatkov;

- popravek netočnih podatkov;

- omejitev obdelave, če:

  •  ugovarjam glede točnosti osebnih podatkov, in sicer le za obdobje, ki RTV Slovenija omogoča, da preveri točnost osebnih podatkov;
  •  je obdelava nezakonita in ob tem nasprotujem izbrisu in namesto tega zahtevam omejitev njihove uporabe;
  • RTV Slovenija osebnih podatkov ne potrebuje več za namene obdelave, jaz pa jih potrebujem za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov;

- prenehanje obdelave za namene neposrednega trženja, vključno z oblikovanjem profilov;

- izbris vseh osebnih podatkov (pravica do pozabe), kadar prekličem to privolitev za obdelavo osebnih podatkov; in kadar so izpolnjene predpostavke 17. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov (EU) 2016/679 (GDPR);

 - eno (brezplačno) kopijo osebnih podatkov v obliki, ki jo določim sam (če je zahteva podana z elektronskim sredstvom za komunikacijo in ne zahtevam drugače, se kopija zagotovi v elektronski obliki). Za dodatne kopije, ki jih zahtevam, lahko upravljavec zaračuna razumno pristojbino ob upoštevanju stroškov;

- da zame ne velja odločitev, ki temelji zgolj na avtomatizirani obdelavi, vključno z oblikovanjem profilov, ki ima pravne učinke v zvezi z mano ali na podoben način name znatno vpliva, če so izpolnjene predpostavke iz člena 22 Splošne uredbe o varstvu podatkov.

Uveljavljanje pravic:

Seznanjen sem, da lahko vse zgoraj navedene zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovim v pisni obliki na upravljavca, in sicer na e-naslov: zkp.prodaja@rtvslo.si

Seznanjen sem, da se lahko, če obdelava osebnih podatkov krši moje pravice po Splošni uredbi o varstvu podatkov ali  ZVOP obrnem na Pooblaščenca za varstvo osebnih podatkov RTV SLO: vop@rtvslo.si in/ali proti RTV SLO vložim pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu.

Seznanjen sem, da lahko upravljavec za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki od mene zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da me ne more zanesljivo identificirati.

Seznanjen sem, da mora upravljavec na mojo zahtevo, s katero uveljavljam svoje pravice v zvezi z zgoraj navedenimi osebnimi podatki, odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve.

Od RTV Slovenija kot upravljalca osebnih podatkov lahko kadarkoli zahtevam tudi informacije o:

  • namenu obdelave mojih osebnih podatkov;
  • vrstah osebnih podatkov, uporabnikih ali kategorijah uporabnikov, ki so jim bili ali jim bodo razkriti osebni podatki, zlasti uporabnike v tretjih državah ali mednarodnih organizacijah;
  • obdobju hrambe osebnih podatkov in utemeljitev zanjo;
  • obstoju avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov in razloge za to, pomen in predvidene posledice za posameznika;
  • razloge za obdelavo in pomen ter posledice take obdelave za posameznika;

Preklic privolitve in izbris uporabniškega računa

Seznanjen sem, da lahko kadarkoli prekličem privolitev za obdelavo osebnih podatkov in zahtevam izbris uporabniškega računa.

Politika varstva osebnih podatkov in zasebnosti

Na RTV Slovenija se zavedamo odgovornosti ravnanja z osebnimi podatki in spoštuje vašo zasebnost. Osebne podatke obdelujemo skrbno v skladu s Splošno uredbo Evropske Komisije o varstvo osebnih podatkov (EU) 2016/679 (GDPR), ki vam omogoča več nadzora nad uporabo lastnih osebnih podatkov, Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in internim Pravilnikom o varstvu osebnih podatkov. Uporabljamo jih izključno za namene, naveden v namenu obdelave.

 

 

Moja košarica

Vaša košarica je prazna.

Moj račun

Prijavite se na e-novice RTV SLO ZKP: